INGYENES KISZÁLLÍTÁS 25.000 Ft FELETT! Üzleteink Ügyfélszolgálat Díszcsomagolás
0

cart

Kosár

Vallás ihlette ékszerek a Michal Negrinnél

Különleges szimbólumok, melyek számos ékszeren visszaköszönnek!

A december nemcsak a keresztény vallásúak számára ünnepi időszak. Nemsokára itt van a hanuka is, amelyet a Michal Negrin szülőhazájában ünnepelnek. Ezért úgy gondoltuk, a hanuka közeledtével összegyűjtjük azokat az ékszereket, amelyeket a Közel-Kelet vallása és kultúrája ihletett.

Az ékszer válogatás előtt azonban ismerd meg egy kicsit jobban a hanuka eredetét! A hanuka, vagyis a fények ünnepe  a zsidó vallás talán legismertebb, legkedveltebb ünnepe világszerte.
Bár a karácsony és a hanuka nem kapcsolódik egymáshoz, mégis sok jellemzőjük miatt párhuzam vonható közöttük. Mindkettőt decemberben ünnepeljük (a hanuka idén december 12-20. közé esik), mindegyik ünnepben fontos szerep jut a fénynek. Azonban míg karácsony előtt, az adventi időszakban a koszorú készítése népszerű hagyomány, addig a zsidóknál a kilenc ágú gyertyatartón gyújtanak meg minden este egy gyertyát. Ezeken kívül mindkét ünnepre jellemző a gyermekek megajándékozásának szokása is.

Most pedig nézzük, melyek azok az ékszerek, amik megtervezésekor Michal Negrin hazájának vallását és kultúráját vette inspirációul!

Csillag motívum

A hatágú csillag széles körben ismert zsidó vallási jelkép. Azonban vallási hovatartozástól függetlenül nagyon sokan nyakláncként, fülbevalóként, gyűrűként is szeretik viselni ezt a motívumot, hiszen egyszerű, ugyanakkor nagyon mutatós díszítő elem.

 

                          

Hamsa – „Fatima keze”

A hamsa egy tenyér formájú védelmező amulett, mely az arab és héber kultúrkörből származik. Az iszlámban Fatima kezének is szokták nevezni, Mohamed egyetlen lánya után. Mivel sokan hisznek védelmező erejében, a különleges szimbólummal népszerű díszíteni az otthonok bejáratát, szívesen tartják a kocsiban vagy hordják kulcstartóként magukkal. A motívum sokszor megjelenik karkötőkön és medálok formájában is, amelyek a mondás szerint távol tartják viselőjüktől a negatív dolgokat.
A Michal Negrin kollekcióiban is többször visszaköszön a hamsa jelkép, a tervezőnőhöz hűen általában gazdagon díszített ékszereken, virágmotívumok kíséretében.

 

                                             

 

 

Még több hamsa ékszert találsz a webshopban, a következő linkeken:
https://michalnegrin.hu/?s=hamsa&post_type=product
https://michalnegrin.hu/?s=fatima+keze&post_type=product

 
Kapcsolódó blog bejegyzések


Készülj velünk az ünnepekre!

Egy kis segítség az ünnepi készülődéshez egyedi ajándék ötletekkel

Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor minden az ünnepek körülötti tennivalókról szól. Mi is már elkezdtük az előkészületeket és összegyűjtöttük azokat a termékeinket, amikkel talán a Te dolgodat is megkönnyíthetjük ebben az évben!

Elolvasom »