INGYENES KISZÁLLÍTÁS 25.000 Ft FELETT! Üzleteink Ügyfélszolgálat Díszcsomagolás
0

cart

Kosár

Michal Negrin: Mindent a tervezőről

Michal Negrin története, saját szavaival fűszerezve.

 

1387285629-972125001956, Naan Kibbutz, Izrael. Ekkor született a mára már világszerte híressé vált tervezőhölgy, Michal Negrin, aki egyedi ékszereivel és ruhakölteményeivel meghódította a világot. Már kiskorától kezdve a minták, a virágok és a színek szerelmese volt, s minden egyes kollekciójával hangsúlyozza, ez a szeretet bizony gyermekkorának termése.

„A viktoriánus tervezést sok inspiráció adja, de leginkább a gyermekkoromból merítem az ihletet, hiszen már akkor kialakult az érdeklődésem a történelem e korszaka iránt, s ez a szerelem a gyökereim részévé vált.”

Nem könnyű dolog más szemmel nézni a világot, s talán még nehezebb nagy álmokkal létezni egy, néha az álmokat megsemmisítő világban.

„Mindig máshogyan gondolkodtam. Inkább otthon maradtam, és rajzoltam, s a saját szabályaim szerint éltem. Viszont szerencsés voltam. Megadatott nekem egy olyan erő, mely sok gyermeknek nem adatik meg: az anyai gondoskodás, s egy anya végtelen hite a gyermekében.”

Michal Negrin édesanyja támogatásával, s a már akkor férjeként ismert Meir Negrin-nel 1988- ban, 32 éves korában bemutatta legelső ékszerkollekcióját, melyet a Tel Aviv-i művészpiacon állított ki. Legelső kollekciója tisztán gyermekkori otthonát mutatta be: a minták, a virágok, a színek, a bútorok és a képek, ezek voltak legelső kollekciójának inspirációi. A legelső ékszer melyet valaha eladott, az orosz nagymamájának ékszereit tükrözte. Erős gyökerek és meginghatatlan hazaszeretet: ez táplálja Michal Negrin csodavilágát immár 3 évtizede. 

A művészpiaci sikerek után Michal Negrin férje segítségével egyre csak bővítette kollekcióit, így nagyobb figyelmet kapott, s egyre nagyobb sikereket ért el. A piaci standból üzlet lett, az egyetlen üzletből 5 üzlet lett, majd 15 évvel ezelőtt megnyitotta kapuit a Michal Negrin manufaktúra Tel Aviv-ban, mely a mai napig közel

200 dolgozóval készíti a különleges, prémium alapanyagokból készült ékszereket és ruhakölteményeket. A mai napon pedig világszerte több mint 65 üzlettel büszkélkedhet a tervezőnő, melyek hangulata és tervezése mint a romantikus világ kósza és harsány harmóniáját idézik fel, melybe oly sokan első pillantásra bele szeretnek.

Michal Negrin sikere viszont nem csupán saját világának kibontakozását tette lehetővé, hanem tervezőnők ezreinek adott inspirációt és vágyat a kiteljesedésre. Nem túlzás kijelenteni azt, hogy Michal Negrin teljesen megváltoztatta az egykor férfiak által uralt izraeli ékszerkereskedelmet, s az elmúlt 30 évben az élre tört, megváltoztatva a berögösödött hierarchikus rendszert.

„Az egyik legszebb dolog, hogy a nők is betörtek az iparba, s végre ők is ki tudják mutatni kreativitásukat. Mindenki tudja követni a saját tervezéseit, s így az izraeli nők egy, a szépség új nyelvezetét mutatják be.”

Hiába a nagy terjeszkedés, Michal ragaszodik hozzá, hogy minden termék ezentúl is Izraelben, a manufaktúrában készüljön, hiszen a mai napig, minden terméket ő is ellenőriz, s szigorú minőségellenőrzésen mennek keresztül. Minden egyes kristály Swarovski kristály, ezzel Michal Negrin a második legnagyobb Swarovksi felvásárló a világon. Kézzel kerül fel minden rész és diszítő elem a termékekre, s nem csupán kristályok, hanem bronz, réz, csipke, vagy akár a legpuhább anyagok is díszíthetik a nyakékeket és a ruhakölteményeket.

Az ékszerek és ruhák megteremtése viszont nem az asztalon, az alapanyaggal kezdődnek, hanem a számítógépen, a vizuális programok segítségével. „Le vagyok nyűgözve az információs társadalom potenciáljától, s úgy gondolom, a számítógépen megteremtett minták és formák fizikai kivitelezése egy extra exkluzivitást ad a termékeknek.” A ruhák mintái mind Michal kézzel készült rajzainak és formáinak speciálisan nyomtatott változatát mutatják be, s legkedveltebb kollekcióját, a SHE-SHY, a közkedvelt babás nyakláncokat és kiegészítőket is először a 21. század elektronikus labirintusában álmodja meg.

1458320504-57636000Ebben materializálódik Michal Negrin varázslata: Egyszerre található meg tervezői munkájában a régi, a vintázs, gyermekkori gyökerek, a nagymama ékszere és a védelmező otthon mágiája, de egyben a jövő reménye és a modern világ gyors változásai, így minden korosztály megtalálja benne azt az érzést, melyben az otthon nyugalma árasztja el. „Én mindig csupán egy mosolyt szeretnék látni, egy szem felcsillanását, melyben ott az otthon melege, gyermeki kényelme és védelme. Erről szól az, amiről naponta álmodok.”

Nem könnyű dolog más szemmel nézni a világot, s talán még nehezebb nagy álmokkal létezni egy, néha az álmokat megsemmisítő világban. De ha merünk tenni az álmainkért, s merünk küzdeni vágyainkért, gyökereinket és gyermekkorunk szépségeit mindig szem előtt tartva, múltunk értékeit megbecsülve, senki sem állíthat meg minket. Ez Michal Negrin legfontosabb üzenete számunkra.

 

írta: Tuka Márk