INGYENES KISZÁLLÍTÁS 25.000 Ft FELETT! Üzleteink Ügyfélszolgálat Díszcsomagolás
0

cart

Kosár

Michal Negrin Design Center műhely titkai

Így készülnek a mesterművek

Michal Negrin Design Center műhely titkai

 

A tel avivi nyereményút során a Michal Negrin Design Center rejtelmeibe is bepillantást nyerhettünk. Látogatásunk során végig úgy éreztük, mintha egy csodaországban járnánk. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor tarts velünk!

A Design Center külső és belső kialakítása egyaránt Michal Negrin stílusát tükrözi. Csillogó lámpák, rózsás díszítésű bútorok, járólapok várják a látogatókat. Mindezt a kellemes zene és az egyedi illat teszi még különlegesebbé.

Maga a gyár, ahol a termékek készülnek, 3 nagy egységre bontható: grafikai, ékszer és textíla részleg.

Fontos kiemelni, hogy minden egyes termék ott helyben készül, az ékszerek arany, ezüst és nikkelmentes fémötvözet darabjaitól a ruhák anyagáig egyaránt.

De nézzük sorban, hogy hol mivel is találkoztunk.

Látogatásunk első állomása a grafikai részleg volt, ahol a ruhák anyagainak megtervezése folyik, amit Michal szoros felügyelete mellett történik.

A tervezőnő saját maga ellenőriz minden fázist, épp ezért nincs is irodája, hisz azt vallja, hogy a személyes jelenlét a legfontosabb és így lesz minden egyes darab olyan amilyennek megálmodta.

Ezt követően az ékszer részleg látogatása következett. Mint megtudtuk, minden egyes prototípust maga Michal készít el, mely alapján a későbbiekben folytatódik a gyártás, amely természetesen kézzel készül. Közel 375 féle színkombinációt használnak fel az egyes darabok elkészítése során, figyelembe véve a kultúrák sajátosságait, például, hogy az oroszok a piros és az arany színeket preferálják, míg a magyarok a föld színű árnyalatokat.

Az ékszerek után, a textilek felé vettük az irányt. Megmutatták, hogy először egy fehér anyagra nyomtatják rá a mintát, s ezután következik a varrás majd a kézi megmunkálás. Ekkor helyezik rá  egyesével a Swarovski kristályokat, csillámporokat és egyéb dekorációs elemeket a ruhákra.

 

Utunk legutolsó állomása pedig a javító műhely volt, hiszen Michal filozófiája, hogy az ékszereknek generációról generációra kell szállniuk, épp ezért is vállal termékeire örök garanciát. Van, hogy olyan ékszer érkezik javításra, amit csak ő maga tud megjavítani, mert 20 évvel ezelőtti modell.

Természetesen még órákat tudnánk mesélni, a centerben megélt élményeinkről, de szavak helyett inkább, beszéljenek a képek!

 




Kapcsolódó blog bejegyzések


2017 Tavasz/Nyár: Itt az új Michal Negrin designer-kollekció!

Káprázatos ruhák és ékszerek, ismerd meg az új kollekciónkat!

Michal Negrin, a világhírű divattervező bemutatja a legújabb kollekcióját, melyet különleges motívumok inspiráltak. Tudd meg, melyek ezek!

Elolvasom »

Michal Negrin: Mindent a tervezőről

Michal Negrin története, saját szavaival fűszerezve.   1956, Naan Kibbutz, Izrael. Ekkor született a mára már világszerte híressé vált tervezőhölgy, Michal Negrin, aki egyedi ékszereivel és ruhakölteményeivel meghódította a világot. Már kiskorától kezdve a minták, a virágok és a színek szerelmese volt, s minden egyes kollekciójával hangsúlyozza, ez a szeretet bizony gyermekkorának termése. „A viktoriánus […]

Elolvasom »